Praktisk PropTech - med Tommy og Martin

Martin McGloin og Tommy Hagenes er lidenskapelig opptatt av å avmystifisere eiendomsteknologi og senke barrierer for å komme i gang med å utnytte IoT, sensorteknologi og de nye digitale verktøyene, samt måtene å utforske data om bygningene våre. Det er gjennom å samle inn mer data om bygningene våre, og presentere handlingsbar innsikt på en forståelig måte som vi gjør at vi kan oppfylle en visjon om mer bærekraftige og sunnere bygninger.

Vi tror de fleste som administrerer og driver kommersielle bygninger synes den teknologiske samtalen er for komplisert og forvirrende, og ser ofte ikke hvordan "gammel" teknologi kan brukes på nye måter for å skape verdi og muligheter (dvs. QR-koder og 3D-modeller). Vi vil avmystifisere fancy forkortelser og teknisk prat.

Ønsket med podcasten er å hjelpe mennesker med sterk profesjonell tilknytning til eiendommer og bygninger som vet at de må gjøre mer med teknologi, men er forvirret, usikker og søker å lære det siste innen eiendomsteknologi i Norge og i verden.

Tommy Hagenes

Tommy Hagenes

Tommy har jobbet med byggautomatisering i 12 år med erfaring med alt fra tekniker til avdelingsleder. Veien gikk videre til teknisk forvaltning med fokus på teknisk styring, spesielt på energieffektive bygninger. Etter dette spesialiserte Tommy seg i “Proptech” og sensorteknologi.

Reisen startet med etableringen av selskapet Energy Control AS som ønsker å være en akselerator for ny teknologi i næringsbygg. På denne reisen etablerte man også det fysiske bygget, Proptech Bergen som er en "levende co-work lab" med over 10 000 sensorer. I 2019/2020 har han gjennom Energy Control hjulpet over 200+ bygninger med å bli smartere til en lav pris, alt testet og verifisert på Proptech Bergen - Målet for 2021 er å digitalisere 1000+ bygg!

Martin McGloin

Martin McGloin

På dagtid er Martin markedssjef i Airthings for Business, men han tenker hele tiden på hvordan IoT, software og sensorikk kan forenkle og optimalisere driften av byggene våre. Han er genuint opptatt av hverdagen til de som tilhører bygget, og er på en reise for å sørge for at dataen når de riktige menneskene i bygget, i et format de forstår.

Martin jobbet tidligere som softwareutvikler i FinTech-verden, så han har allerede vært med på en reise hvor en bransje (finans) har blitt totalt transformert takket være digitalisering, åpne data og nykommere. Han har også disruptet kundetjenester i flere bransjer med sin oppstartsbedrift Sorry as a Service som bladet Forbes anerkjente han for med en plass på "Forbes 30 Under 30" listen i 2017.

Alt i alt, en jovial Drammenser med irske aner.

💡
Disclaimer: Vær oppmerksom på at vertene for Praktisk PropTech, Martin og Tommy, samt selskaper de representerer, kan ha eierandeler og interesser i selskaper som nevnes eller diskuteres i podcasten. Praktisk PropTech er en "dugnad" som Martin og Tommy gjennomfører som privatpersoner, uavhengig av selskapene de jobber for. I tillegg blir Praktisk PropTech sporadisk engasjert til konferanser og foredrag. Noen av episodene fra konferanser kan være et resultat av dette engasjementet.

Innholdet i podcasten er kun ment for informasjonsformål og bør ikke brukes som investeringsråd. Vi kan ikke garantere for selskapene eller teknologiene vi diskuterer. Det er viktig å gjøre egne valg og undersøkelser når man vurderer å ta i bruk nye teknologier og tjenester. Lyttere oppfordres til å vurdere denne informasjonen når de lytter til episodene.

All commercial operations behind Praktisk PropTech, including, but not limited to, advertising, conference promotions, and presentations, are managed by Platanus AS (org. nr: 925510483).