I denne episoden tar vi et dypdykk i den skjulte verden av cyberrisiko. Vi har med oss Alexandra Eng, Senior Manager i Cyber Risk Services, og Anders Strangstad, direktør og leder for Cyber Resilience, begge hos Deloitte AS. Sammen utforsker vi de virkelige angrepene på kjente  selskaper som Maersk, Tomra og Hydro. Fra de første tegnene på et angrep til de langsiktige konsekvensene, vi dekker det hele og tar med oss lærdommer til eiendom og PropTech.

Gjester:

  • Alexandra Eng (tidligere Takman) - Senior Manager | Cyber Risk Services - Deloitte AS 💼🛡️
  • Anders Strangstad - Director - Head of Cyber Resilience  - Deloitte AS🛠️🔐🌍

Del 0 - Bli kjent med gjestene:

Kort introduksjon: Vi har senior manager og director på besøk! 🎖️ Vi utforsker hvordan Deloitte passer inn i PropTech-verdenen 🌆🤖, og tar et dypdykk i cyberrisikoens natur og motivasjon 🌐🚨. Vi går også gjennom kjente selskaper som har vært under angrep, inkludert Tomra, Maersk 2017, Nortura, og Hydro ⚠️🔗⏱️.

Del 1 - Tidslinjen for et angrep:

Vi starter med å se på Wanancry's kostnad for NHS, inkludert tap av 19,000 avtaler 🚑🔴. Hvordan starter et angrep, og hvem er de første til å oppdage det? 📊❓ Vi ser på de første kritiske minuttene og hvordan selskapene reagerer 🚀🔦. Vi diskuterer også konsekvensene fra dag én etter et angrep ⛔🌌, og dykker inn i motivasjonen bak angrep på bygg og eiendom 💰🏛️.

Del 2 - Eiendom:

Vi utforsker spesifikke cyber-risikoer i eiendomsmarkedet 🏢🔓, inkludert en tilbakeblikk på da Dagbladet "hacket" 130 SD-anlegg i Oslo i 2017 📡🔓. Med økende bruk av moderne byggeteknologi, hva er de potensielle risikoene? 🖥️🔍 Vi diskuterer sensorikk, personvern og muligheten for datatyveri 🎛️👀.

Del 3 - Konkrete råd til eiendomsaktører:

Vi gir praktiske råd for byggdriftere 🏢📝, utfordringer og løsninger for PropTech-selskaper 🤝💡, og tips for eiendomsinvestorer om hvordan de kan sikre sin portefølje 💼🔗. Vi spør også om det finnes en BREEAM-sertifisering for cyberrisiko 🌿🔐.

Avslutning:

Vi oppsummerer dagens diskusjon og ser fremover på hvordan man kan forberede seg for fremtidige utfordringer i PropTech-sektoren ⌛🌠🔗.

🔗 Nyttige lenker: