full

full
Published on:

11th Apr 2022

#033 - Live fra Niagara Summit 2022 i Charlotte, USA 🇺🇸 [PropTech Rådet]

Vi har vært på verdens kanskje viktigste byggautomatikk konferanse: Tridium sitt Niagara Summit!

Tommy og Martin har tatt pulsen den største plattformen for automatikk i verden og hvilken retning vi går i.

📙 Episode overview :

 • 00:30 - Martin og Tommy har landet i Charlotte NC - Er klar for Niagara Summit, men hva er Niagara?
 • 02:18 - Oppsummerer åpningstalen og veikartet på Niagara Summit.
 • 04:35 - Question from GK Norge - Christoffer Gerhardsen, what's happening with KNX?
 • 07:00 - Mr Tridium Italy - Are we living up to the slogan "Acceleration Innovation?
 • 08:30 - Who is Netix, one of the Platinum sponsors of Niagara Summit.
 • 10:00 - How to go from alarms to fault diagnostics of buildings?
 • 11:20 - Amazone (AWS) har kommet til byggautomasjon, men Martin ble veldig skuffet!!!
 • 12:39 - We met the legend himself, who founded not one, but two companies - Johan Schakenraad - Are we moving in the right direction?
 • 14:30 - How can we attract the new talents?
 • 18:28 - We met the product manager of Niagara Cloud - What is Niagara cloud?
 • 23:20 - We also met the product manager of Niagara Marketplace - What is the Niagara Marketplace
 • 28:00 - Siste oppsummering av Martin og Tommy på vei til flyet!

🔗 Links:

Mentioned in this episode:

Sees vi på VVS-dagene 19.-21. oktober 2022?

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for energi - og miljøteknikk og arrangeres 19.-21. oktober 2022 i Nova Spektrum i Lillestrøm. Praktisk PropTech kommer til å være på plass i Lillestrøm - kommer du? Les mer og hent din gratis billett her:

Les mer på VVS dagene 2022

Listen for free

Show artwork for Praktisk PropTech

About the Podcast

Praktisk PropTech
med Tommy og Martin
Martin McGloin og Tommy Hagenes er lidenskapelig opptatt av å avmystifisere eiendomsteknologi og senke barrierer for å komme i gang med å utnytte IoT, sensorteknologi og de nye digitale verktøyene, samt måtene å utforske data om bygningene våre. Det er gjennom å samle inn mer data om bygningene våre, og presentere handlingsbar innsikt på en forståelig måte som vi gjør at vi kan oppfylle en visjon om mer bærekraftige og sunnere bygninger.

Vi tror de fleste som administrerer og driver kommersielle bygninger synes den teknologiske samtalen er for komplisert og forvirrende, og ser ofte ikke hvordan "gammel" teknologi kan brukes på nye måter for å skape verdi og muligheter (dvs. QR-koder og 3D-modeller). Vi vil avmystifisere fancy forkortelser og teknisk prat.

Ønsket med podcasten er å hjelpe mennesker med sterk profesjonell tilknytning til eiendommer og bygninger som vet at de må gjøre mer med teknologi, men er forvirret, usikker og søker å lære det siste innen eiendomsteknologi i Norge og i verden.

About your hosts

Tommy Hagenes

Profile picture for Tommy Hagenes
Tommy har jobbet med byggautomatisering i 12 år med erfaring med alt fra tekniker til avdelingsleder. Veien gikk videre til teknisk forvaltning med fokus på teknisk styring, spesielt på energieffektive bygninger. Etter dette spesialiserte Tommy seg i “Proptech” og sensorteknologi.

Reisen startet med etableringen av selskapet Energy Control AS som ønsker å være en akselerator for ny teknologi i næringsbygg. På denne reisen etablerte man også det fysiske bygget, Proptech Bergen som er en "levende co-work lab" med over 10 000 sensorer. I 2019/2020 har han gjennom Energy Control hjulpet over 200+ bygninger med å bli smartere til en lav pris, alt testet og verifisert på Proptech Bergen - Målet for 2021 er å digitalisere 1000+ bygg!

Martin McGloin

Profile picture for Martin McGloin
På dagtid er Martin produktsjef i Airthings, men han tenker hele tiden på hvordan IoT, software og sensorikk kan forenkle og optimalisere driften av byggene våre. Han er genuint opptatt av hverdagen til de som tilhører bygget, og er på en reise for å sørge for at dataen når de riktige menneskene i bygget, i et format de forstår.

Martin jobbet tidligere som softwareutvikler i FinTech-verden, så han har allerede vært med på en reise hvor en bransje (finans) har blitt totalt transformert takket være digitalisering, åpne data og nykommere. Han har også disruptet kundetjenester i flere bransjer med sin oppstartsbedrift Sorry as a Service som bladet Forbes anerkjente han for med en plass på "Forbes 30 Under 30" listen i 2017.

Alt i alt, en jovial Drammenser med irske aner.