full

full
Published on:

17th Feb 2022

#031 - Rehabilitering med PropTech - Historien om Eivind og Markeveien

Vi inviterer Eivind Bengtson fra eiendomsselskapet DNB Næringseiendom til å gi fasitt på hvordan man rehabiliterer riktig, med ny teknologi og riktig team!

Markeveien 1 er et eksempel på at dette går, så lenge du tar de riktige valgene på veien!

📙 Episode overview :

 • 01:08 - Vi inviterer Eivind Bengtson inn i det digitale studioet!
 • 03:00 - Hvem og hva er Markeveien?
 • 06:20 - Hvorfor er teamet så viktig for å lykkes? Og hvem er teamet?
 • 08:40 - Hva entrepriseform ble valgt og hvorfor?
 • 13:30 - Øker dette risikoen?
 • 14:20 - Hvordan brukte man teknologi i planleggingsfasen?
 • 16:00 - Hvordan brukte man aktivt 3D-modell?
 • 19:10 - Hvordan fant "eiendomsteknologi" mer areal?
 • 21:00 - Hvordan kan man gjøre et bygg attraktivt?
 • 23:00 - Hva sensorer bruker man til styring av bygget?
 • 24:00 - Hvordan brukte man sensorikk i tidligfase?
 • 24:00 - Hva er egentlig MQTT?
 • 26:00 - Hvordan ser Markeveien ut om 5 år?
 • 30:30 - Har man lært noe av prosjektet som man tar med seg til andre bygg?
 • 30:00 - Vant Markeveien lysprisen også?
 • 36:00 - Hvordan bruke sensorikk under prosjektering og få gevinst?
 • 38:00 - Og desverre er nå nok en episode av Praktisk Proptech kom til ende…

🔗 Links:

Mentioned in this episode:

Sees vi på VVS-dagene 19.-21. oktober 2022?

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for energi - og miljøteknikk og arrangeres 19.-21. oktober 2022 i Nova Spektrum i Lillestrøm. Praktisk PropTech kommer til å være på plass i Lillestrøm - kommer du? Les mer og hent din gratis billett her:

Les mer på VVS dagene 2022

Listen for free

Show artwork for Praktisk PropTech

About the Podcast

Praktisk PropTech
med Tommy og Martin
Martin McGloin og Tommy Hagenes er lidenskapelig opptatt av å avmystifisere eiendomsteknologi og senke barrierer for å komme i gang med å utnytte IoT, sensorteknologi og de nye digitale verktøyene, samt måtene å utforske data om bygningene våre. Det er gjennom å samle inn mer data om bygningene våre, og presentere handlingsbar innsikt på en forståelig måte som vi gjør at vi kan oppfylle en visjon om mer bærekraftige og sunnere bygninger.

Vi tror de fleste som administrerer og driver kommersielle bygninger synes den teknologiske samtalen er for komplisert og forvirrende, og ser ofte ikke hvordan "gammel" teknologi kan brukes på nye måter for å skape verdi og muligheter (dvs. QR-koder og 3D-modeller). Vi vil avmystifisere fancy forkortelser og teknisk prat.

Ønsket med podcasten er å hjelpe mennesker med sterk profesjonell tilknytning til eiendommer og bygninger som vet at de må gjøre mer med teknologi, men er forvirret, usikker og søker å lære det siste innen eiendomsteknologi i Norge og i verden.

About your hosts

Tommy Hagenes

Profile picture for Tommy Hagenes
Tommy har jobbet med byggautomatisering i 12 år med erfaring med alt fra tekniker til avdelingsleder. Veien gikk videre til teknisk forvaltning med fokus på teknisk styring, spesielt på energieffektive bygninger. Etter dette spesialiserte Tommy seg i “Proptech” og sensorteknologi.

Reisen startet med etableringen av selskapet Energy Control AS som ønsker å være en akselerator for ny teknologi i næringsbygg. På denne reisen etablerte man også det fysiske bygget, Proptech Bergen som er en "levende co-work lab" med over 10 000 sensorer. I 2019/2020 har han gjennom Energy Control hjulpet over 200+ bygninger med å bli smartere til en lav pris, alt testet og verifisert på Proptech Bergen - Målet for 2021 er å digitalisere 1000+ bygg!

Martin McGloin

Profile picture for Martin McGloin
På dagtid er Martin produktsjef i Airthings, men han tenker hele tiden på hvordan IoT, software og sensorikk kan forenkle og optimalisere driften av byggene våre. Han er genuint opptatt av hverdagen til de som tilhører bygget, og er på en reise for å sørge for at dataen når de riktige menneskene i bygget, i et format de forstår.

Martin jobbet tidligere som softwareutvikler i FinTech-verden, så han har allerede vært med på en reise hvor en bransje (finans) har blitt totalt transformert takket være digitalisering, åpne data og nykommere. Han har også disruptet kundetjenester i flere bransjer med sin oppstartsbedrift Sorry as a Service som bladet Forbes anerkjente han for med en plass på "Forbes 30 Under 30" listen i 2017.

Alt i alt, en jovial Drammenser med irske aner.