full

full
Published on:

20th Jun 2021

#017 - AMS, strøm og Hark Technologies med Joar Harkestad

Joar Harkestad fra Hark Technologies er med i studio for å snakke om energi! Joar tar oss med på en reise innenfor smarte målere, åpen energidata og hva dette kan bety for byggene våre!

📙 Episode Oversikt :

 • 01:30 - Dagens episode handler om AMS målere, elhub og HAN og hva dette betyr!
 • 2:40 - Hva er tallet til Joar?
 • 3:20 - Hvordan kjenner Martin og Tommy, Joar?
 • 06:10 - Hvor mange bygg hjelper dere å samle inn energi på i dag?
 • 08:30 - Hva betyr alle disse ordene, Joar hjelper oss å avmystifisere ordene!
 • 12:00 - Er det bare Norge som gjør dette?
 • 13:20 - Hva er Elhub?
 • 14:30 - Hva med HAN donglen?
 • 19:10 - Hvor mye bruker egentlig komponenter i huset? Tommy drar en digresjon!
 • 27:20 - Hva mer kan vi hente ut fra HAN porten?
 • 30:00 - Alle kan starte med energiledelse i dag! Det koster kun tusenlapper!
 • 33:40 - Hva problem er det HARK skal løse?
 • 38:00 - Hvor mye kan du spare ved å bruke data fra HAN port?
 • 40:50 - Hva er unikt med HARK?

🔗 Lenker til det vi prater om:

Listen for free

Show artwork for Praktisk PropTech

About the Podcast

Praktisk PropTech
med Martin og Tommy
Martin McGloin og Tommy Hagenes er lidenskapelig opptatt av å avmystifisere eiendomsteknologi og senke barrierer for å komme i gang med å utnytte IoT, sensorteknologi og de nye digitale verktøyene samt måtene å utforske data om bygningene våre. Det er gjennom å samle inn mer data om bygningene våre, og presentere handlingsbar innsikt på en forståelig måte som vi gjør at vi kan oppfylle en visjon om mer bærekraftige og sunnere bygninger.

Vi tror de fleste som administrerer og driver kommersielle bygninger synes den teknologiske samtalen er for komplisert og forvirrende, og ser ofte ikke hvordan "gammel" teknologi kan brukes på nye måter for å skape verdi og muligheter (dvs. QR-koder og 3D-modeller). Vi vil kutte gjennom fancy forkortelser og teknisk prat.

Ønsket med podcasten er å hjelpe mennesker med sterk profesjonell tilknytning til eiendommer og bygninger som vet at de må gjøre mer med teknologi, men er forvirret, usikker og søker å lære det siste innen eiendomsteknologi i Norge og utover.

About your hosts

Tommy Hagenes

Profile picture for Tommy Hagenes
Tommy har jobbet med byggautomatisering i 12 år med erfaring med alt fra tekniker til avdelingsleder. Veien gikk videre til teknisk forvaltning med fokus på teknisk styring, spesielt på energieffektive bygninger. Etter dette spesialiserte Tommy seg i “Proptech” og sensorteknologi.

Reisen startet med etableringen av selskapet Energy Control AS som ønsker å være en akselerator for ny teknologi i næringsbygg. På denne reisen etablerte man også det fysiske bygget, Proptech Bergen som er en "levende co-work lab" med over 10 000 sensorer. I 2019/2020 har han gjennom Energy Control hjulpet over 200+ bygninger med å bli smartere til en lav pris, alt testet og verifisert på Proptech Bergen - Målet for 2021 er å digitalisere 1000+ bygg!

Martin McGloin

Profile picture for Martin McGloin
På dagtid er Martin produktsjef i Airthings, men han tenker hele tiden på hvordan IoT, software og sensorikk kan forenkle og optimalisere driften av byggene våre. Han er genuint opptatt av hverdagen til de som tilhører bygget, og er på en reise for å sørge for at dataen når de riktige menneskene i bygget, i et format de forstår.

Martin jobbet tidligere som softwareutvikler i FinTech-verden, så han har allerede vært med på en reise hvor en bransje (finans) har blitt totalt transformert takket være digitalisering, åpne data og nykommere. Han har også disruptet kundetjenester i flere bransjer med sin oppstartsbedrift Sorry as a Service som bladet Forbes anerkjente han for med en plass på "Forbes 30 Under 30" listen i 2017.

Alt i alt, en jovial Drammenser med irske aner.